Home / Internet / Merenje brzine interneta – SPEED TEST

Merenje brzine interneta – SPEED TEST

Merenje brzine interneta – SPEED TEST. Za sve tipove internet konekcija: SBB, Telekom Srbija ADSL, Orion, Verat, Beotel, Radijus Vektor, IKOM, Beocity, Telenor, Vip, m:ts. Pre merenja brzine, ugasite sve programe koji koriste internet resurse(torrent, skype, msn…), kako biste dobili relevantniji rezultat.


1. KORAK = LIKE
2. KORAK = START TEST
 

Merenje brizne DOWNLOAD

Download predstavlja preuzimanje podataka sa interneta. Download predstavlja prenos podataka ka vasem ra?unaru. Download brzina je bitna prilikom skidanja fajlova, učitavanja YouTube videa i obično je nekoliko puta veća u odnostu na suprotan smer Upload.

Merenje brzine UPLOAD

Upload predstavlja slanje podataka sa računara na internet. Brzina u ovom smeru je obićno manja u odnosu na Download. Upload je jako bitan kod internet saobra?aja kao što je Skype, Viber… Na primer, kod Skype-a saljete sliku sa vaše kamere.

Merenje brzine interneta

Merenje brzine interneta se sada obavlja pomoću aplikacije koja je pisana u HTML5 programskom jeziku i sada se brzina interneta moze izmeriti i preko mobilnog telefona, tableta, smart televizora itd. Meri se download i upload brzina, ping, a crta se i grafik. Sa strane se prikazuje koji je internet provajder u pitanju kao i ip adresa i AS broj.

merenje brzine interneta speed test

merenje brzine interneta

Beocity Merac Brzine Interneta

Beocity Internet Provajder je imao simpaticnu aplikaciju za merenje brzine interneta. U pitanju je flash animacija koja je bila jako popularna. Nazalost taj internet provajder se ugasio tako se to se zamerio Telekomu Srbija. Beocity je nastao u Martu 2005, a ugasen je u Julu 2012. ADSL korisnike je kupio Orion Telekom a hosting korsinike Eunet.

Nova speedtest aplikacija nPerf

Kontatirani smo od strane francuske firme nPerf kako bismo testirali aplikaciju koja je pisana kompletno u HTML5 jeziku. To je prednost, posto je sada moguce odraditi test i sa mobilnog telefona. Aplikaciji smo dali sansu, uskoro ce biti postavljen 10Gbps server u Beogradu, gde ce rezultati biti jos bolji.

 

Merenje brzine interneta – SPEED TEST napomena

Merenje brzine interneta - SPEED TESTDobili ste manju brzinu nego što ste očekivali, proverite da nije do VAS! Možda Vam se komšija nakčio na wireless ili je neko od vaših ukućana zaboravio da ugasi torrent. Dešava se i da Android radi update u pozadini. Za veće internet pakete, obavezno vršite merenje preko račuara koji je povezan kablom, a ne preko wireless-a. Zbog zagušenja etra ili zbog lošeg kvaliteta i velike udaljenosti od wifi rutera, mo?ete dobiti značajno manje rezultate mrerenjem brzine preko wireless-a. Kao i uvek, ako posedujete više računara, probajte sa drugim računarom, zaražen računar neće dati relevantan rezultat. Proizvođačovog speedtest-a jeOokla

Internet brzina test – problem sa slabom brzinom

Nikako ne možete da rešite problem sa slabom brzinom ili brzinom koja je manja od one koju je definisao Vaš internet provajder. Ostavite komentar ili nam se javite preko Facebook stranice.
 • Bogdan Stojanovic

  Slazem se sa tobom ovo je najveca placka od strane telekoma najobicniji lopovi
  Za sumu od 2o eura ovo je cista pljacka

 • goran

  brukaaa

 • Mirsad

  banda i lopovi u Telekomu rs.Placam 20 eura ADSL UZASNE BRZINE A POGOTOVO SLANJA 1O24 mb/s a u Danskoj prijatelj placa 10 puta brzi internet mobilni i fiksni i kablovsku 35 eura.Sramota i tu bandu treba umlatiti

 • gilgames

  kurac od interneta kao zeleznica srbije

 • SRBOLJUB

  ledi se slika

 • marko

  x

Scroll To Top