Home / Internet / Merenje brzine interneta – SPEED TEST

Merenje brzine interneta – SPEED TEST

Merenje brzine interneta – SPEED TEST. Za sve tipove internet konekcija: SBB, Telekom Srbija ADSL, Orion, Verat, Beotel, Radijus Vektor, IKOM, Beocity, Telenor, Vip, m:ts. Pre merenja brzine, ugasite sve programe koji koriste internet resurse(torrent, skype, msn…), kako biste dobili relevantniji rezultat.

1. KORAK = LIKE
2. KORAK = BEGIN TEST
Merenje brizne DOWNLOAD

Download predstavlja preuzimanje podataka sa interneta. Download predstavlja prenos podataka ka vasem računaru. Download brzina je bitna prilikom skidanja fajlova, učitavanja YouTube videa i obično je nekoliko puta veća u odnostu na suprotan smer Upload.

Merenje brzine UPLOAD

Upload predstavlja slanje podataka sa računara na internet. Brzina u ovom smeru je obično manja u odnosu na Download. Upload je jako bitan kod internet saobraćaja kao što je Skype, Viber… Na primer, kod Skype-a saljete sliku sa vaše kamere.

Nova verzija speedtesta!!!

NetGauge new speedtestProbajte i novu, napredniju verziju speedtest-a NetGauge. Pored svih standardnih merenja, nudi i jitter i traffic graphing. Ekskluzivno samo za naše posetioce, probajte novu aplikaciju od $1000/godišnje.

 

Beocity Merac Brzine Interneta

Beocity Internet Provajder je imao simpaticnu aplikaciju za merenje brzine interneta. U pitanju je flash animacija koja je bila jako popularna. Nazalost taj internet provajder se ugasio tako se to se zamerio Telekomu Srbija. Beocity je nastao u Martu 2005, a ugasen je u Julu 2012. ADSL korisnike je kupio Orion Telekom a hosting korsinike Eunet.

Merenje brzine interneta – SPEED TEST napomena

Merenje brzine interneta - SPEED TESTDobili ste manju brzinu nego što ste očekivali, proverite da nije do VAS! Možda Vam se komšija nakčio na wireless ili je neko od vaših ukućana zaboravio da ugasi torrent. Dešava se i da Android radi update u pozadini. Za veće internet pakete, obavezno vršite merenje preko račuara koji je povezan kablom, a ne preko wireless-a. Zbog zagušenja etra ili zbog lošeg kvaliteta  i velike udaljenosti od wifi rutera, možete dobiti značajno manje rezultate mrerenjem brzine preko wireless-a. Kao i uvek, ako posedujete više računara, probajte sa drugim računarom, zaražen računar neće dati relevantan rezultat. Proizvođač ovog speedtest-a je Ookla

Internet brzina test – problem sa slabom brzinom

Merenje brzine interneta - SPEED TEST kako da umrezenNikako ne možete da rešite problem sa slabom brzinom ili brzinom koja je manja od one koju je definisao Vaš internet provajder. Podigli smo deo sajta gde možete da postavite pitanja na koja odgovaraju admini, ali i svi posetioci ovog sajta.Posetite KAKO DA PORTAL i pitajte nas kako da rešite problem, sve je apsolutno besplatno. Ne zaboravite i na nasu armiju fanova na fejsbuku gde objavljujemo svako postavljeno pitanje.

About Miloš

Ljubitelj računarskih mreža i interneta. Voljan da pomogne drugima :) Zaljubljenik u sve što ima veze sa mrežama, komunikacijama i bezbednošću na mreži. Cisco i MikroTik sertifikovani inženjer. Obožava digitalnu fotografiju. Zaprati na tviteru @milosbeo
 • Bogdan Stojanovic

  Slazem se sa tobom ovo je najveca placka od strane telekoma najobicniji lopovi
  Za sumu od 2o eura ovo je cista pljacka

 • goran

  brukaaa

 • Mirsad

  banda i lopovi u Telekomu rs.Placam 20 eura ADSL UZASNE BRZINE A POGOTOVO SLANJA 1O24 mb/s a u Danskoj prijatelj placa 10 puta brzi internet mobilni i fiksni i kablovsku 35 eura.Sramota i tu bandu treba umlatiti

 • gilgames

  kurac od interneta kao zeleznica srbije

 • SRBOLJUB

  ledi se slika

 • marko

  x

Scroll To Top